Gamla typografiska synder

Under en period så skapade jag teckensnitt och publicerade dem på en sedan länge insomnad blogg. Det verkar vara så att vissa webbsidor med gratis teckensnitt dammsuger nätet och sedan publicerar det de hittar på sina sidor.

När jag nyligen fick en förfrågan om att göra en logotyp till en restaurang blev jag påmind om dessa teckensnitt som jag helt förträngt. Restaurangen skulle ha inriktning på närodlat och ekologiskt och min tanke var då att använda ett teckensnitt till själva logotypen som också kunde användas på menyer m.m. för att skapa en helhet. Inget av mina installerade teckensnitt passade bra och därför googlade jag istället för att hitta ett gratis som jag kunde utgå ifrån och modifiera.

Efter ett par minuters sökande på nätet såg jag något som kändes väldigt bekant. Det jag hittade var mitt eget och det passade perfekt. Jag fortsatte att söka och med hjälp av google och vaga minnesbilder lyckades jag finna ytterligare 7 stycken teckensnitt som jag gjort.

 

Här nedan kan ni ladda ner fonterna! Obs!! De är gjorda av en amatör för många år sedan som inte visste hur man kernar och de innehåller inte fullständiga teckenuppsättningar. De är dessutom bara gjorda för att kunna användas till dekorativa rubriker och är inte tillämpbara till brödtexter.

Prayh: Denna font är den jag skriver om i texten ovan. En stencil font som var ganska populär att ladda ner, användes bland annat till en skatetidning kommer jag ihåg.

Salcin: Jag gjorde detta efter hur jag brukar texta på till exempel paket och liknande.

Phentype: Ett teckensnitt som ska likna en skrivmaskins text som körts ett antal gånger i en kopiator.

Lazy: Det här var mitt försök till att göra en så kallad script font, handstil.

Jaggernaut: Inget minne av vad som inspirerade till denna font.

Gimp: Klippte ut kartongbitar och konverterade sedan till en font.

Etch a Sketch: Namnet säger allt.

Basmati: Denna font och Prayh är jag mest nöjd med. Denna font skall alltså se ut som riskorn. Kan se framför mig att det skulle vara väldigt fint till ett restaurang namn i guldfolie.

 

Kommentar

Gå med i diskussionen och dela dina tankar.

Niclas Linton
oktober 23, 2017 at 9:54 f m

Hej jag har precis installerat ett antispam filter och raderat alla gamla kommentarer